Het gedeelte aan deze rechterkant is een blog over onze avonturen in Griekenland.Het blog houden we regelmatig bij en bevat de meeste hoofdzaken van onze reizen.

Bijzonderheden over locaties in Griekenland, kun je altijd vinden in het hoofdstuk "Griekenland".
2022-MEI - NAAR ZAKYNTHOS

LEES HIER HET HELE VERSLAG... .....

De hoogtepunten van ons verblijf op Zakynthos:

Auto gehuurd en een eerste verkenningstocht gemaakt naar de omgeving van Keri.


De dag erna naar het Kalamakistrand, een groot strand met aan de rand een heerlijke rustig deel. Hier komt der Caretta-Caretta, de grote zeeschildpad aan land om eieren te leggen. Je mag daarom geen stokken en pennen in de grond steken.


Het strand van Gerakas ligt aan het einde van het noordoostelijke schiereiland, in een prachtige bergachtige omgeving. Het strand is erg groot en wordt omzoomd door mooie gevormde rotspartijen van kalk-zandsteen. Aan de oostkant wordt het strand omzoomd door een rotsketen, met een inham van zaagtandachtige rotsen.

Porto Vromi is een ministrandje aan het einde van een zeearm, die ver het land inloopt. Het is eigenlijk een natuurlijke haven en het is hier ongeveer 5 kilometer diep.


Bij Anafonitria is het uitzichtspunt op het beroemd geworden scheepswrak. Vanaf een kleine ballustrade kun je naar beneden kijken en zie je het wrak liggen. Het is een prachtig gezicht om de brok roest te zien liggen op het hagelwitte strand.


Op vrijdag 6 mei hebben we een paar uur gezongen op het Solomosplein in Zakynthos-stad

Volímes ligt in het noorden en is een erg mooi dorp. Je kunt er kleedjes kopen, borduurwerken, olijven, olijfolie. Veel van alles wat wordt aangeboden, vind je direct aan de doorgaande weg. Maar Volimes is uitgebreid en best groot. Je kunt er ook genieten van prachtige uitzichten en mooie schilderachtige kerken.


Makris Gials is een prachtig strand aan de noord-oostkust. Het water is superhelder en oogt van bovenaf licht- en donkerblauw. Iets verder naar het zuiden ligt het Xigia-strand en een deel daarvan; het Pelagakistrand. Ook hier zijn de kleuren fenomenaal. Opvallende is hier de geur van zwaveldioxide.


Een aanrader is zeer zeker ook om met de boot naar het scheepswrak te gaan. Je komt dan op het strand waar het wrak ligt en kunt dan alles van dichtbij bekijken. De witte en blauwe kleuren van het strand, het water en de rotsen, zijn onvergetelijk. Vaak gaat de boot ook naar de grotten bij kaap Skinari. Ook daar is de ambiance van rotsen en water geweldig!


Het eilandje Agios Sostis ligt tussen Laganas en de plaats Agios Sostis. Je kunt het bereiken via een loopbrug. Je moet 5 euro entree betalen en krijgt daarvoor een sleutelhanger met daarin je foto.

Macherado is een mooi klein dorp, één van de oudste van het eiland. Ook Kiliomeno is de moeite waard om eens te bezoeken.


Opvallend op Zakynthos zijn de vele oude olijfbomen, met prachtige grillige vormen. In Exo Chora staat de oudste olijfboom van het eiland.


Het Dafnistrand ligt op het zuidoostelijke schiereiland. Dit schiereiland is op zichzelf al heel mooi, maar het Dafnistrand is super. De hoge rotsen aan de oostkant van het strand rijken tot vlak bij het strand. Ze hebben prachtige vormen en zijn aan de onderkant, vlak boven het zand, door de golven zodanig afgesleten dat het geheel lijkt op een druipsteengrot met stalagtieten.

Op vrijdag 13 mei hebben we ons gehele Griekse repertoire gezongen op het plein in Zakynthos-stad

Limnionas en Porta Roxa zijn plekken in het westen, die liggen aan aan lange zeearmen. De omgeving daar is erg mooi en de asfaltwegen zijn uitstekend te berijden. Je kunt er snorkelen en zwemmen en voor een hapje en een drankje kun je daar ook terecht.

Een eindje ten noorden van Kiliomenos is er een afslag naar Karakonissi, een piepklein eilandje dat net wel en net niet aan het vasteland zit. Je kunt daar zwemmen, zonnen en snorkelen en er is zelfs een kantina waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. Maar het is er bovenal erg mooi.


Marathonissi is één van de twee eilandjes die in de baai van Laganas liggen. Het is de moeite waard om je met de boot te laten brengen. Je kunt dan de rest van de dag op het eiland blijven. Het is een erg mooi strand. Het loopt snel af naar diep water. Wanneer je er gaat snorkelen merk je heel snel hoe hier de bodem afloopt van diep tot bijna eindeloos. Wanneer je een beetje geluk hebt zie je vanaf de boot een schildpad zwemmen.

Eliés ligt in het noorden. Het is niet echt een dorp, maar meer een streek. De naam betekent letterlijk: olijven. De streek wordt dan ook gedomineerd door olijvenbomen, vaak erg mooie en oude exemplaren. In deze streek moet je zeker ook de olijvenpers bezoeken. Je krijgt daar uitleg over de procedure van het persen van de olijven. De ontvangst is erg gastvrij en je kunt er olijfolie en wijn van eigen produktie kopen.

2022-MAART

Onze eerste reis in deze nieuwe periode is inmiddels geregeld.
We gaan in het voorjaar naar het Griekse eiland Zakynthos.

2022-FEBRUARI

In de laatste week van februari namen we afscheid van onze werkzaamheden, met een zeer geslaagd concert, met leerlingen en collega's. Wij zijn erg blij met het succes van dit eindconcert en bedanken alle leerlingen, collega's en andere medewerkers hiervoor. We kunnen nu voortaan genieten van onze eigen bezigheden, waarvan muziek maken, zingen en uitstapjes naar Griekenland een belangrijk deel zullen zijn.